ΤΟ ΝΗΣΙ

Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη για να θαυμάσουν το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Το νησί είναι μοναδικό τόσο για το σχήμα του όσο και για το τοπίο του. Στη Σαντορίνη θα ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες, καθώς κανένα άλλο νησί δε διαθέτει τέτοια αντίθεση χρωμάτων κι έντονη εναλλαγή φυσικών τοπίων. Κατάλευκα σπίτια στα χωριά που είναι κτισμένα σ' επιβλητικούς γκρι και κόκκινους βράχους, μαύρες και κόκκινες παραλίες κι ένα μυστηριώδες ηφαίστειο. Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που θ' αντικρίσετε στη Σαντορίνη. Ολόκληρο το νησί είναι ένα ηφαίστειο, ακόμα ενεργό και το σχήμα της είναι το αποτέλεσμα των πολλών ηφαιστειακών εκρήξεων σε διάφορες περιόδους κατά το παρελθόν. Η πιο σημαντική από τις εκρήξεις φαίνεται ότι έγινε περίπου το 1500 π.Χ. τότε που ολόκληρο το δυτικό τμήμα της εξαφανίστηκε στα νερά της θάλασσας που κατέκλυσε το κενό που δημιουργήθηκε από την βίαιη έκρηξη και σχηματίστηκαν τα τοιχώματα της εντυπωσιακής «καλντέρας» από τα υπολείμματα του κρατήρα, από 150 έως 300 μέτρα απότομος βράχος από σκληρό ηφαιστειακό υλικό. Μπορούμε να φανταστούμε ένα σχεδόν στρογγυλό νησί κι έτσι να δικαιολογήσουμε το αρχαίο ελληνικό όνομά του, Στρογγύλη.

Πολλοί επισκέπτονται τη Σαντορίνη για τα σπουδαία αξιοθέατά της, όπως τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ότι συνδέεται με τη Χαμένη Πόλη της Ατλαντίδας που θάφτηκε από τη θάλασσα μετά από ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη πριν από 3.500 χρόνια. Σημαντικά αξιοθέατα είναι επίσης η Αρχαία Θήρα, οι θαυμάσιοι καθεδρικοί ναοί και τα μουσεία (Αρχαιολογικό, Προϊστορικό, Λαογραφικό και Ναυτικό).

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Ηφαίστειο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διοργανώνονται καθημερινά εκδρομές προς το ηφαίστειο και τα ιαματικά λουτρά της περιοχής.

Στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια αξιόλογα αξιοθέατα, όπως το αρχοντικό του Γκύζη, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και τους δύο Καθεδρικούς ναούς, τον ορθόδοξο και τον καθολικό.

Επισκεφθείτε επίσης δύο εξαίρετα μουσεία, το Αρχαιολογικό και το Προϊστορικό, όπου φυλάσσονται θεσπέσιες συλλογές αντικειμένων, τα οποία βρέθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών στη Σαντορίνη.

Στο Λαογραφικό μουσείο των Φηρών θα δείτε μια υπέροχη συλλογή από παραδοσιακά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του νησιού, Το Ναυτικό Μουσείο της Οίας θα δείτε μια πλούσια συλλογή από αντικείμενα που σχετίζονται με τη ναυτιλία.

Η Μινωική πόλη στο Ακρωτήρι είνα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Σαντορίνης είναι, η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και αποτελούσε σημαντικό κέντρο στην περιοχή του Αιγαίου κατά την εποχή του Χαλκού.

Ανακαλύφθηκε το 1866 και συνδέθηκε με το θρύλο της Χαμένης Ατλαντίδας

Παναγία Επισκοπή, βυζαντινή εκκλησία του 11ου π.Χ αιώνα με υπέροχες τοιχογραφίες.

Ένα ακόμη πραγματικό στολίδι του αρχαιολογικού κόσμου της Σαντορίνης είναι η Αρχαία Θήρα, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στο Μέσα Βουνό.

Κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων η τοποθεσία αυτή αποτελούσε παρατηρητήριο της Σαντορίνης.

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ

Προσφέρουμε ποικιλία υπηρεσειών και προτάσεων για να κάνουμε το ταξίδι σας στην Σαντορίνη μοναδικό Οδηγός Διαμονής 3ων Ημερών.

1η Ημέρα
Επίσκεψη στο Καμάρι. Απολαύστε την θάλασσα, κάντε βόλτα στην παραλία με πολλά μαγαζιά, καφετέριες και ταβέρνες. Επίσης, μπορείτε να επισκευθείτε την Αρχαία Θήρα. Μια βόλτα στην πρωτεύουσα, στα Φηρά, με τα γραφικά μονοπάτια και πολλές επιλογές. Προτείνονται εστιατόρια και καφετέριες με θέα στην Καλντέρα.

2η Ημέρα
Η εκδρόμη στο ηφαίστειο προτείνεται ανεπιφύλακτα. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την Κόκκινη Παραλία. Απο εκεί , με καραβάκι , μπορείτε να πάτε στην Άσπρη Παραλία. Το απόγευμα, προτείνουμε να απολαύσετε ηλιοβασίλεμα στην Οία. Μετά μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι, δίπλα στην θάλασσα, στο Αμμούδι, κοντά στην Οία.

3η Ημέρα
Εαν ενδιαφέρεστε για την ιστορία του νησιού, στα Φηρά υπαρχουν 2 μουσεία να απολαύσετε. Προτείνουμε επίσκεψη στην παραλία της Περίσσας και του Περίβολου. Βρίσκονται η μια δίπλα στην άλλη, στις οποίες υπάρχουν καφετέριες, ταβέρνες και μπάρ. Το απόγευμα απολαύστε τις πισίνες του ξενοδοχείου μας, και το ηλιβασίλεμα απο την βεράντα σας. Προτείνετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα, μια ημέρα απο το Ημεροβίγλι.

Νυχτερινή Ζωή : Υπάρχουν πολλά κλάμπ και μπάρ στα Φηρά. Επίσης, στην Περίσσα έχει νυχτερινά μπάρ.